تاریخ و چغرافیای غذائی
تاریخ و جغرافیای غذائی
ترجمه از گارگین فتائی
.
ملاقات کنندگان هزار سال پیش ذر ذنیای فعلی نمی توانستند تعدادی از میوه ها و سبزیجات امروزی را تشخیص دهند . اول اینکه برخی از انها رنگهای نسبت به گذشته متفاوت دارند برای نمونه رنگشان به جای نارنجی ، ارغوانی بوده . دوم اینکه برخی از میوه ها و سبزیجات مزه بسیار متفاوتی از گذشته دارند بسیاری از سیب ها بسیار ترش و برای خوردن خوب نبودند و سرانجام اینکه امروزه بسیاری از میوه ها بزرگ تر هستند . توت فرنگی یک نمونه خوب است . در قرن نوزدهم آنها به اندازه انگور بودند . میوه ها و سبزیجات در هزار سال اخیر تغییرات زیادی کرده اند .
غذاخای با رنگها و صورتهای حاص معانی خاصی در جشن های سال نو دارند برای نمونه در پرو مردم در روز سال نو غذاهای طلائی رنگ می خورند . در فیلیپین این رنگ ، سبز است . رسوم دیگر سال نو نیز چنین است . خوردن انواع مختلف لوبیا که به شکل سکه است . عقیده همه این رسوم مختلف یکسان است در آغاز سال نو غذائی که رنگ پول دارد و یا شبیه پول است را می خورید تا این گونه در تمام طول سال پول کافی داشته باشید .
برنج یکی از مهم ترین محصولات در دنیا است . محققین اظهار می دارند که نصف مردم دنیا برای بخش عمده ای از برنامه غذائی خود به برنج متکی هستند . پرورش برنج کار زیاد و مقدار زیادی آب می برد اما یک دانه برنج حدود سه هزار دانه برنج تولید می کند . برنج پایه غذائی در آسیا است اما مردم تمام نقاط دنیا به جز قطب جنوب آن را پرورش می دهند . کمتر محصولی اهمیت برنج را دارد .
برنج یکی از کهن ترین محصولات کشاورزی در دنیاست . محققین ثابت کردند که مردم حدود پنج هزار سال پیش شروع به پرورش برنج کردند .
بادام استفاده های زیادی در کل دنیا دارد برخی از مردم از آن در سوپ و برخی هم در پخت و پز استفاده می کنند .
اولین رستوران دنیا در سال 1765 در پاریس شروع به کار کرد و اولین مکانی بود که مردم سر میز می نشستند و سفارش غذا می دادند .
مردم همه دنیا سال نو را از طریق خوردن نوع خاصی از غذا جشن می گیرند برای مثال در اسپانیا و پرتغال مردم دوازده انگور را در نیمه شب برای خوش شانسی هر ماه از سال جدید می خورند .
خوردن ماهی حد اقل هفته ای یک بار خوب است محققین نشان می دهند که نوعی از روغن در ماهی برای قلب شما خوب است .
برخی از رستورانها در گذشته به سبک خانوادگی بودند و مهمانان به خودشان در گذاشتن غذا توسط میزبان بر روی میز کمک می کردند .
- شنبه, ۱۱ مهر ۱۳۹۴، ۰۳:۴۲ ق.ظ