تکاپو TAKAPU

ارائه مطالب گوناگون در زمینه های مختلف

تکاپو TAKAPU

ارائه مطالب گوناگون در زمینه های مختلف

هویت غیرواقعی در وبها

دوشنبه, ۱ تیر ۱۳۹۴، ۰۲:۲۳ ق.ظ

هویت غیرواقعی در وبها

گارگین فتائی

 

ما خیلی اوقات افرادی را می بینیم که تحت عناوین مختلف و نه با اسم و نام خانوادگی واقعی خود در وب ها نظر گذاشته و یا خود اقدام به راه اندازی وبی با نامی غیر از نام واقعی خود می کنند و یا اشخاصی که سوالی از آدم دارند و یا می خواهند در مورد مطلبی با آدم صحبت کنند اما ایمیلی که معرفی می کنند به هیچ عنوان ایمیلی نیست که نام و نام خانوادگی واقعی آن شخص را آشکار سازد .

علت این امر در مورد وب های ایرانی  می تواند موارد زیر باشد

.

1: دخترها

در دنیای نت ایرانی ، این  بیشتر دخترها هستند که از معرفی هویت واقعی خودشان خودداری می کنند .

تشخیص علت این امر سخت نیست .

دخترها در فرهنگ کنونی ایرانی از موقعیت و جایگاه حساسی در جامعه برخوردارند . ممکن است آشنا یا خویشاوند و یا دوست آن دختر با دیدن مشخصات کامل وی حدس و گمانها و حتی بدگمانیها و سوء ظنهای نا به جایی درباره وی داشته باشد و در محله ها و شهرهای کوچک حتی این امر ممکن است چنان توپ صدا کند .

به همین دلیل یک دختر ترجیح می دهد با نام دیگری غیر از هویت واقعیش وارد دنیای نت شود .

البته ممکن است از سوی دخترها هم سوء استفاده هایی با ارائه نام ساختگی وجود داشته باشد و امکان سوء استفاده از سوی هر دو جنس وجود دارد .

.

2: اقلیت ها

کسانی که عقائد و یا ملیتی و دین و مرامشان با اکثریت اعضائ جامعه یکی نیست .

طبیعی است که وقتی انسان در اقلیت قرار می گیرد اعم از ملی و قومی و یا دینی و یا اجتماعی ،  وضعیت متفاوتی نسبت به اکثریت جامعه دارد و در بین اکثریت چنان گاو پیشانی سپیدی می نماید .

در زمانی که من در دانشگاه درس می خواندم در کلاس ما تنها من اقلیت بودم و تبعاً به راحتی به چشم می خوردم .

البته من در این وب ،  مشخصات واقعی خودم را ارائه داده ام در اینجا بحث بر سر اقلیت هایی است که از نامهای غیرواقعی در وبهای خود استفاده می کنند .

علت این امر می تواند موارد مختلفی باشد

یکی از این موارد اختلاف آشکار در تلفظ اسم است که این مورد در خصوص ارامنه و کردها زیاد اتفاق می افتد و شخصی که وارد وب می شود ترجیح می دهد با یک اسم رایج و متداول ، خود را مطرح کند نه با اسمی که تلفظ آن برای اکثریت افراد جامعه دشوار است .

از سوی دیگر وقتی یک اقلیت ، هویت واقعی خود را معرفی می کند تجربه به من نشان داده که خیلیها با پیش داوری درباره دین یا قومیت وی وارد  وب او می شوند و یا حتی خیلیها گمان می کنند که این وب به آنها مربوط نمی شود .

البته نکته ای هم هست و آن این است که ممکن است گروههایی بر اثر تعابیر نادرست در جامعه از سوی اکثریت و یا خیلی از افراد اکثریت مورد کم لطفی و بی احترامی قرار بگیرند مثلاً من چندی پیش سه کامنت دریافت کردم که در آن نویسنده افغانیها را به باد ناسزا گرفته بود .

به همین دلیل چنین اشخاصی نیز هویت واقعی خود را معرفی نمی کنند که مورد ناسزاگویی و کم لطفی خوانندگان قرار نگیرند .

.

3:افراد ناراضی

کسانی هستند که حس می کنند به دلائل مختلف اگر هویت واقعی خود را اشکار سازند نمی توانند به راحتی زمانی که از یک هویت ساختگی استفاده می کنند مطلب بنویسند .

این بیشتر در مورد کسانی صدق می کنند که از اوضاع جامعه نارضایتیهای گوناگون دارند  و می خواهند از نهادها و اشخاص و یا سازمانهای مختلف انتقاد کنند . اینها حرف خودشان را می زنند و اگر هم آن نهاد و یا سازمان جوابی داشته باشد به وب آن شخص و یا ایمیل ساختگی او می فرستد و آن شخص دیگر نگران عواقب انتقاد و یا سخن خود نیست البته اگر عواقب نامطلوبی داشته باشد .

.

4:

افراد با موقعیت های خاص

ممکن است فردی که از هویت غیرواقعی استفاده می کند فردی باشد که در محله ویا در صنف خود و یا در اجتماع دارای شهرت و یا مقام و موقعیت خوب و بالایی باشد و دادن مشخصات درست به نظر این شخص باعث شود که افراد گوناگون با مطالبات مختلف دائم از طریق وب سراغش را بگیرند در حالی که آن فرد آن وب را ممکن است برای منظوری خاص راه اندازی کرده که ربطی به موقعیت کاریش نداشته باشد .

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • دوشنبه, ۱ تیر ۱۳۹۴، ۰۲:۲۳ ق.ظ
  • گارگین فتائی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی