دیواری از آب
دیواری از آب
ترجمه از گارگین فتائی
.
در ساعت ده صبح بیست و پنجم ماه می سال 2009 نصیر الدین Nasir Uddin بیرون خانهء گل آلودش نشسته بود . او متوجه شده بود که آب رودخانه نزدیک خانه اش بالاتر از حد نورمال است . او به سمت دریا نگریست و ناگهان دیوار عظیمی ازآب قهوه ای رنگ را دید که داشت به سمت او فرود می آمد . بعد چند دقیقه آب به داحل خانه امد و دیوارهای گل آلود را شست اودین و سه دخترش بر روی میز آشپرخانه پریدند . او بعداً به طرزی باورنکردنی گفت – من مطمئنم که ما همگی مردیم - یک قایق خالی از آنجا عبور می کرد و او دختران خود را در آن قایق گذاشت و در کنار آن صبر کرد این خانواده بنگلادشی خوش شانس بودند زیرا از این فاجعه زنده ماندند اما صدها نفر از همسایگانشان مردند .
سیل وقتی جاری شد که آب رودخانه یا دریا بالا آمده و سطح خشکی را پوشاند .متاسفانه بنگلادشیها اغلب تجارب لازم را نداشتند . این به این علت است که قسمت عمده سرزمینشان کمتر از پانزده فوت یا پنج متر بالاتر از سطح دریاست . سطح آب دریا به علت گرمای جهانی بالا می آید و این امر زمینهای بیشتری را در بنگلادش می پوشاند در بدترین حالت این سناریو ، این کشور ممکن است تا پایان قرن حاضر یک چهارم زمینهای خود را از دست بدهد . این یک مساله جدی است چون میلیونها بنگلادشی نزدیک دریا زندگی می کنند .
طغیان آب ساحلی نیز بسیار ویرانگر است زیرا سطخ زمین را با نمک آب دریا می پوشاند . این نمک حتی بعد از فروکش کردن طغیان آب در خاک می ماند . وقتی نمک زیاد باشد کشاورزان نمی تونند محصول خود را برویانند و این اتفاقی است که برای کشاورزان بنگلادشی می افتد . در بنگلادش طغیان متناوب آب ساحلی ، کشاورزیها و محصولات را از بین می برد و در نتیجه خیلی از کشاورزان نمی توانند برای مدت طولانی کشاورزی کنند . متاسفانه کشاورزان اغلب جائی را برای رفتن ندارند . آنها نمی توانند به نواحی جدید نقل مکان کنند زیرا بنگلادش کشوری بسیار شلوغ و پرجمعیت است در واقع یکی از پرجمعیت ترین ممالک دنیاست .
بنگادشیها با چالشهای زیادی بر اثر این گونه طغیان ها مواجه شده اند با این وجود این ملتی با مردمی نیرومند است . آنها در جستجوی راه حل می گردند . هم اکنون بنگلادشیها برنج خاصی را می رویانند . آنها غذاهای دریائی نظیر میگو و خرچنگ را در نواحی نزدیک دریا به بار می آورند علاوه بر این آنها دیوار بسیار عظیمی از زمین ساخته اند و امدیوارند که این دیوار دریا را از مزارع سبزیجاتشان دور نگه دارد . آنها همچنین حفاظ هائی ساخته و آن را بر سیستم گرمای زود رس توسعه داده اند . اجازه بدهید به شما در باره سخن ذکیر کیبریا Zakir Kibria یک کارشناس بنگلادشی بگویم .
ما ممکن است فقیر باشیم اما ضعیف نیستیم
- شنبه, ۴ مهر ۱۳۹۴، ۰۸:۳۱ ب.ظ