فست فود
فست فود
ترجمه از گارگین فتائی
.
فست فود غذائی جهانی است ومردم تمام دنیا عاشق خوردن آن هستند . آنها همبرگر ، مرغ سوخاری و پیتزا را دوست دارند و هزاران رستوران فست فود در تمامی قاره ها وجود دارند . محبوبیت فست فود در حال افزایش است و برای این امر چندین دلیل وجود دارد . تعدادی از مردم مایل نیستند غذایشان را خودشان بپزند و فست فود زندگیشان را راحت تر می کند . فست فود گران نیست ، مزه خوبی می دهد و همچنین تند آماده میشود .
گر چه اولین رستورانهای فست فود در ایالات متحده بودند معذالک تجارت و کسب و کار فست فود در سراسر دنیا در حال رشد است . امروزه تعدادی از شرکتهای فست فوت در کشورهای دیگر پول می سازند برای نمونه مک دونالد بیش از سی و سه هزار رستوران در صد و نوزده کشور دارد که اکثر آنها خارج از ایالات متحده هستند . تعدادی از شرکتهای فست فود برای افتتاح رستورانهای بیشتری در کشورهائی نظیر چین و برزیل در ده سال آینده طرح ریزی می کنند .
همه شرکتهای فست فود در سراسر دنیا غذاهای یکسانی سرو نمی کنند . آنها غذاهای مختلف را در کشورهای مختلف سرو می کنند زیرا می خواهند مشتریانشان راضی باشند برای مثال در ایالات متحده رستورانهای کی اف سی KFC گوشت مرغ سفید و سیب زمینی سرو می کنند اما در چین گوشت مرغ سیاه و برنج به جای سیب زمینی و اکثر مشتریان چینی این انتخاب را ترجیح می دهند .در هند اکثر مردم گوشت گاو نمی خورند بنابراین مک دونالد ، چیکن برگذ و سبزی جات سرو می کند و در ژاپن برخی از برگرها از میگو درست می شوند .
همه رستورانهای فست فود برگر و پیتزا سرو نمی کنند و همه شرکتهای غذایی هم آمریکایی نیستند . تعدادی از شرکتهای موفق در کشورهای دیگر شروع به کار کرده اند . آنها غذای که در کورشان متداول است را می فروشند و برخی از آنها در ایالات متحده هم رایج شده اند . یک نمونه از آن رستوران مرغ ال پولو لوکو El Pollo Loco است . مردی در یک شهر کوچک در مکزیک یک مرغ خوش مزه برای دوستان و خانواده اش درست کرده و تصمیم گرفت رستورانی باز کند . آن رستوران به سرعت رایج و متداول شد به گونه ای که این رستورانها در سراسر مکزیک وجود داشت . در 1980 اولین شعبه این رستوران در آمریکا دایر شد . در همان اولین روز صدها نفر بیرون رستوران منتظر باز شدنش بودند . برخی از آنها مهاجرین مکزیکی بودند و می خواستند مزه غذای خانه خود را بچشند .
فست فود راحت و ارزان و خوس مزه است اما ممکن است برای شما خوب نباشد . تعدادی از مردم در خصوص تاثیر فست فود بر سلامتشان نگرانند . اکثر غذاهای فست فود دارای چربی و نمک و شکر هستند . برخی از دانشمندان و پزشکان معتقدند که بین فست فود و مشکل سلامتی ارتباط وجود دارد . اکثر پزشکان به ما می گویند که غالبا غذاهای فست فود نخوریم . افرادی که غذاهای فست فود زیاد می خورند غالباً وزن اضافه می کنند یعنی چاق تر می شوند در نتیجه این نگرانیها ، تعدادی از غذاهای فست فود اکنون پیشنهادات دیگری می دهند نظیر میوه، سالاد و ماست این موارد ، چربی و نمک و شکر زیادی ندارند ولی مشتریان زیادی همچنان طعم غذاها ئی را ترجیح می دهند که مقدار زیادی شکر و نمک دارند . این باور نکردنی است که تعداد رستورانهای فست فود همچنان افزایش می یابند و شرکتهائی مثل مک دونالد به توسعه خود ادامه می دهند . مصرف غذاای فست فود در دنیا همچنان رشد می کند و افراد بیشتری غذای خود را به جای خانه در رستورانهای فست فود می خورند . حدود نصف آمریکائی ها غذای خود را حد اقل هفته ای یک بار در رستورانهای فست فود می خورند . این درصد حتی در برخی از کشورهای آسیایی بالاتر است . در 2011 عائدی جهانی رستورانهای فست فود حدود ششصد و هفتاد و پنج میلیارد دلار بود ه است هر غذای فست فودی ممکن است برای سلامتی شما خوب نباشد با این وجود مردم سراسر دنیا به آن عشق می ورزند و به خوردن ان ادامه می دهند .
.
درصد افرادی که حد اقل هفته ای یک بار غذای خود را در رستورانهای فست فود می خورند در مناطق مختلف دنیا
آمریکای شمالی
شصت و دو و هشت دهم درصد
اروپا
ده درصد
شمال آسیا
نه و دو دهم درصد
آسیای جنوب شرقی
نه و یک دهم درصد
آمریکای جنوبی
سه و هشتاد و نه دهم درصد
اقیانوسیه
دو و هفت دهم درصد
هند و آسیای مرکزی
یک و نه دهم درصد
آفریقا و خاورمیانه
پنج دهم درصد
.
منبع
IBIS world industry report
- پنجشنبه, ۹ مهر ۱۳۹۴، ۰۵:۴۱ ق.ظ