تکاپو TAKAPU

ارائه مطالب گوناگون در زمینه های مختلف

تکاپو TAKAPU

ارائه مطالب گوناگون در زمینه های مختلف

یک دیدگاه مغرضانه در مورد کلیسای استخوانی در چک

جمع آوری و مقدمه از گارگین فتائی

 

 

من در یکی از پست های خود که در پستهای زیرین آن را  نیز مشاهده می کنید مطلبی گذاشتم تحت عنوان « جالب ترین کلیساهای جهان» که این مطلب را خود از وب دیگری و البته با رعایت  کامل امانت داری و تصریح نشانی اینترنتی آن وب گرفته بودم.

در یکی از کامنتهایی که یکی از خوانندگان در مورد این پست ارسال کرد در آن نوشته بود که این کلیسا از اجساد مسلمانان  و گویا در زمان جنگهای صلیبی ساخته شده است .

واقعیت امر این است که من در مورد این دیدگاه تا این زمان هیچ اطلاعی نداشتم و البته روش من در این گونه موارد این است که اگر در مورد امری تردیدی دارم و یا اطلاع دقیقی از آن نداشته باشم به منابع مختلف مراجعه می کنم تا ببینم آن جریان و یا امر واقعیت داشته و یا خیر و خلاصه صحت و سقم ان مطلب را مورد بررسی قرار می دهم .

با مطالعه ای که من کردم  به این نتیجه رسیدم که این دیدگاه معمولاً ازطرف افراطی ترین گروههای دینی مطرح شده همان گروه هایی که سعی می کنند به هر نحوی که شده نوعی نفرت و بیزاری از سایر ادیان در اذهان عموم ایجاد کنند . این روش همه گروههای افراطی دینی اعم از مسلمان (چه شیعه و چه سنی( و یا مسیحی ( چه گروههای متاخر و یا متقدم) و یهودی و سایر ادیان می باشد و البته از سوی سایر وبها انعکاس داده می شود .

تنها کافی است یک مطلب را در اذهان پیروان یک مذهب جا بیاندازید و آن را با ارائه متوالی و مرتب آن در کتابها و اینترنت به آن وجهه به ظاهر مستند بدهید و البته همین چند مورد برای تحریک احساسات یک جمعیت عظیم کافی است .

هیچ کس منکر جنگهای صلیبی و کشتارهای عظیمی که در آن صورت گرفته چه از طرف مسلمانان و چه مسیحیان نیست و اینکه جهان مسیحیت و بویژه دنیای کاتولیک بارها به این اشتباه خود اذعان نموده وخود اعتراف کرده که چه دست آوردهای فرهنگی و علمی و تجاری عظیمی از طریق همین جنگها و آشنایی اروپائیان با جهان اسلام نصیب دنیای غرب شده است اما اینکه از اجساد مسلمانان کلیسایی در اروپا ساخته شود واقعاً جای تردید است آن هم کلیسایی که اساس و بنیان آن محبت و تعالیم مهرانگیز و پر از بخشش مسیح است .

در تحقیقی که من به عمل آوردم معلوم شد که این اجساد نه اجساد مسلمانان بلکه اجساد بیماران بدبختی بوده که مبتلا به مرض طاعون بودند که در اروپای آن زمان همه گیر شده بود و اینکه اصلاً در زمان ساخت این بنا هیچ جنگی در آن منطقه بین مسلمانان و مسیحیان صورت نگرفته است .

البته اگر کسی مطلبی می نویسد باید با استناد و مدرک بنویسد تا آنجا که من مشاهده کردم این وب ها عمدتاً در نوشته های خود در مورد این امر از عبارت « گفته می شود » و یا « چنین گفته می شود» استفاده کرده اند

حال مطالبی در مورد این ادعا آورده می شود تا واقعیت امر آشکار گردد

.

کلیسایی با استخوانهای مسلمانان یا مسیحیان؟

  http://www.gomaneh.com/?p=248

.

آیا واقعا کلیسایی با استخوانهای مسلمانان ساخته شده است؟ داستان زیر مدتی است که در میان شبکه های اجتماعی، ایمیلها و حتی سایت های خبری دست به دست می شود:

در شهر سدلک واقع در جمهوری چک، کلیسایی هست که از چوب ،آجر و فلز درست نشده، بلکه از استخوان‌های مسلمانان درست شده است!

در سال ۱۲۱۸ پاپ وقت، برای نشان دادن غرورش، دستور داد این کلیسا را از استخوان‌های مسلمانانی که برای ساخت این کلیسا کشته شده بودند،درست کنند. در ساخت این کلیسا استخوان حدود چهل هزار مسلمان به کار رفته است!

http://uploadtak.com/images/8583659824718677529.jpg

نمونه این داستان را می توانید در ببینید.

http://shia-online.ir/article.asp?id=14063

اما واقعیت چیست؟

از استخوان هیچ مسلمانی بنا به دستور پاپ وقت (اسم ندارد؟) و از سر غرور او برای ساخت این نیایشگاه استفاده نشده است. اصلاً این کلیسای کوچک از استخوان ساخته نشده، بلکه در تزئینات داخل آن، استخوان اجساد کشته شده از طاعون و جنگ‌های محلی، به کار رفته است.

ابتدا و پیش از پرداختن به این امر، بهتر دیدیم به تعریف چند واژه‌ی مورد استفاده در متن که احتمالاً برایتان ناآشناست بپردازیم:

استودان (ossuary): به جایگاه نگهداری استخوان اطلاق می‌شود. استودان، حفره‌هایی است که به صورت‌های منظم و چهارضلعی یا بدون ترتیب و ساده‌تر در درون سنگ کوه ایجاد شده، استخوان‌های مردگان را در آن ‌نهاده و دهانه‌ی آنرا می‌بستند.

 استودان سدلک (Sedlec Ossuary): یک کلیسای کوچک کاتولیک، ساخته شده در پایین گورستان کلیسای همه‌ی قدیسان (All Saints) در سدلک، واقع در حومه‌ی کوتناهرا (Kutna Hora) در کشور چک می‌باشد. این نیایشگاه به سبک گوتیک ساخته شده و با بیش از ۴۰۰۰۰ عدد استخوان انسان، تزئین شده است. سالانه بیش از ۲۰۰۰۰۰ توریست از این مکان بازدید می‌کنند.

جلجتا: تپه‌ای بیرون شهر قدیمی بیت‌المقدس، که مسیح را در آن‌جا به صلیب کشیدند.

.

تاریخچه‌ی این کلیسا:

در سال ۱۲۷۸«هنری» راهب بزرگ کلیسای صومعه سیسترسی سدلک، به فرمان «شاه اوتاکار دوم»، پادشاه بوهم به سرزمین مقدس (موعود) فرستاده شد. وی در هنگام بازگشت از زیارت، مقداری از خاک «جلجتا» را با خود به ارمغان آورد و آن‌را به عنوان تبرک در این گورستان پاشید. این عمل او باعث شد که گورستان سدلک به محلی محبوب برای دفن مردگان در اروپای مرکزی مبدل شود. در اواسط قرن چهاردهم با گسترش مرگ سیاه یا طاعون در اروپای مرکزی (بیش از ۳۰ هزار نفر در سال ۱۳۱۸ در آنجا بخاطر طاعون بخاک سپرده شدند) و هم چنین در خلال جنگ‌های محلی مثل جنگ‌های Hussite هزاران نفر در این گورستان به صورت دسته‌جمعی به خاک سپرده شدند.

در حدود سال ۱۴۰۰ میلادی، یک کلیسای گوتیک در مرکز این گورستان بنا نهاده شد و سرداب و همچنین شیروانی کلیسا بعنوان «استودان» برای به امانت گذاشتن استخوان‌های یافت شده در گورهای دسته جمعی کشف شده در هنگام ساخت کلیسا، مورد استفاده قرار گرفت. بر طبق روایات، بعد از سال ۱۵۱۱ استخوان‌های انباشته شده، توسط یک راهب نیمه‌کور به صورتی مرتب در کلیسا چیده شد.

بین سال‌های ۱۷۰۳ تا ۱۷۱۰ میلادی، ورودی جدیدی ساخته شد و تعمیراتی در بنا صورت گرفت.

در سال ۱۸۷۰ میلادی منبت‌ کاری به نام فرانتیشک رینت (František Rint) از سوی خانواده‌ی شوارتزنبرگ(Schwarzenberg) استخدام شد تا کلیسا را با استخوان‌ها تزئین کند؛ که این تزئینات تا به حال در این کلیسا موجود است. گفته شده است که در تزئینات این کلیسا از استخوان‌های ۴۰٬۰۰۰ انسان استفاده شده است.

در سال ۱۹۷۰، فیلم‌ساز چکJan Svankmayer یک فیلم مستند ۱۰ دقیقه‌ای در مورد آن ساخت. می‌توانید فیلم را از اینجا ببینید.

http://www.sedlecossuary.com/Sedlec-Ossuary-Facts.html

.

ضمناً دوستان می‌توانند به تاریخ جنگ‌های صلیبی نیز مراجعه کنند. آنطور که پیداست در آن برهه از تاریخ، جنگی در این منطقه رخ نداده است!

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AC%D9%86%DA%AF%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%B5%D9%84%DB%8C%D8%A8%DB%8C

.

لینک های زیر را در همین زمینه ببینید:

http://www.artgraphica.net/art-shop/prague-kutna-hora-bone-church.htmhttp://www.ossuary.eu/index.php/cz/kostnice

http://www.sedlecossuary.com/History.html

http://www.ossuary.eu/index.php/cz/kostnice

http://en.wikipedia.org/wiki/Sedlec_Ossuary

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%AF%D8%A7%D9%86_%D8%B3%D8%AF%D9%84%DA%A9

.

گفتار ویکیپدیا در مورد کلیسای استخوانی

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%AF%D8%A7%D9%86_%D8%B3%D8%AF%D9%84%DA%A9

 

.

استودان سدلک

 

 مختصات: ۴۹°۵۷′۴۳.۰۴″ شمالی ۱۵°۱۷′۱۷.۸۵″ شرقی

 

 .

چلچراغی از استخوان انسان

http://uploadtak.com/images/46369339692577573124.jpg

 

.

 نمای خارجی نیایشگاه

http://uploadtak.com/images/33455175528862645229.jpg

 

 

اَستودان سِدلِک (در زبان چک: Kostnice v Sedlci) یک نیایشگاه کوچک مسیحی کاتولیک است که در طبقهٔ زیرین گورستان کلیسای همه قدیسان در سدلک از حومه‌های شهر کوتنا هرا در جمهوری چک قرار دارد. تخمین زده می‌شود که برای تزئینات داخلی این استودان از استخوان‌های ۴۰٬۰۰۰[۱] تا ۷۰٬۰۰۰ انسان که پیشتر در محوطه کلیسا به خاک سپرده شده بودند استفاده شده است. این استودان از مهمترین مراکز گردشکری در جمهوری چک است و سالانه حدود ۲۰۰ هزار نفر از آن بازدید می‌کنند.

.

تاریخچه

هنری راهب بزرگ کلیسای صومعه سیسترسی سدلک به فرمان شاه اوتاکار دوم، پادشاه بوهم در سال ۱۲۷۸ به سرزمین مقدس فرستاده شد. در هنگام بازگشت از زیارت، او مقداری از خاک سرزمین مقدس را با خود به ارمغان آورد و آنرا بعنوان تبرک در این گورستان پاشید. این کار او باعث شد که گورستان سدلک به محلی محبوب برای دفن مردگان در اروپای مرکزی مبدل شود. در سالهای میانی قرن چهاردهم با گسترش مرگ سیاه یا طاعون در اروپای مرکزی و هم چنین در خلال جنگ‌های محلی اوایل قرن پانزدهم هزاران نفر در این گورستان به صورت دسته جمعی به خاک سپرده شدند.

در حدود سال ۱۴۰۰ میلادی، کلیسایی با معماری گوتیک در مرکز این گورستان بنا نهاده شد، و استخوان‌های یافت شده در گورهای دسته جمعی —که در هنگام ساخت کلیسا کشف شده بودند— در سرداب و همچنین شیروانی کلیسا به امانت سپرده شدند. بر طبق روایات، بعد از سال ۱۵۱۱ استخوان‌های انباشته شده توسط یک راهب نیمه‌کور به صورتی مرتب در کلیسا چیده شد.

در سال ۱۸۷۰ میلادی منبت‌کاری به نام فرانتیشک رینت (František Rint) از سوی خانواده شوارتزنبرگ (Schwarzenberg) استخدام شد تا کلیسا را با استخوان‌ها تزئین کند که این تزئینات تا بحال در این کلیسا موجود است. گفته شده است که در تزئینات این کلیسا از استخوان‌های ۴۰٬۰۰۰ انسان استفاده شده است.

 

 

 

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • جمعه, ۲۳ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۵۳ ق.ظ
  • گارگین فتائی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی